اطلاعاتی در مورد دوربین اسلحه های تکتیراندازی

ساخت وبلاگ

دوربین اسلحه های تکتیراندازی

حتما قبلا همچنین تصویری رو دیده اید، تصویری از داخل دوربین اسلحه های تکتیراندازی، اما اون نقاط داخل شبکیه (رتیکل) چی هستند؟ به این نوع دوربین ها میل دات گفته می شود و یکی از کار های آن تخمین فاصله است.

اساس کار این دوربین ها بر اساس میلیوم هست، فاصله بین مرکز دو نقطه سیاه با هم در شبکیه دوربین یک میلیوم هست، هر نقطه سیاه ۰٫۲ میلیوم و فاصله لبه های هر دو نقطه ۰٫۸ میلیوم. و طبق تعریف هر میلیوم برابر است با طول یک جسم یک متری که فاصله یک کیلومتری میبینیم یعنی اگر یک چوب یک متری در یک کیلومتری ما باشد باید در یک میلیوم در شبکیه قرار بگیرد. حالا فرض بگیریم می خواهیم فاصله تا این تروریست را بدست بیاوریم طبق تعریف هر میلیوم برابر است با اندازه یک جسم یک متری که در فاصله یک کیلومتر میبینیم، پس با داشتن طول جسم که معمولا قد دشمن هست و یک متر و هشتاد سانتی متر حساب میشود و یک تناسب ساده میتوان فاصله را بدست اورد. یعنی طول جسم بر حسب متر تقسیم بر تعداد میلیوم در شبکیه مساوی است با فاصله بر حسب کیلومتر البته اگه دوربین در حالت زوم باشد ، مقدار زوم یعنی ۲ یا ۴ یا... رو در جواب ضرب میکنیم مثلا در شکل زیر اگر قد دشمن رو ۱٫۸ متر در نظر بگیریم تقسیم بر تعداد ۴ رتیکل که اشغال کرده میشود ۰٫۴۵ کیلومتر یا ۴۵۰ متر حال اگر دوربین فرضا روی زوم ۲ برابر بوده ۴۵۰ رو در ۲ ضرب میکنیم و میشود ۹۰۰ متر فاصله ما تا هدف.

قسمت قبل مقداری درباره پیدا کردن فاصله با دوربین های میل دات توضیح دادیم، اینبار به سراغ دسته ای از دوربین ها که بر اساس استدیامتری کار میکنند می رویم که مشهورترین آنها دوربین pso-1 در اسلحه دراگانوف هست. پیدا کردن فاصله با این دوربین ها ساده تر از کار با دوربین های میل دات هست اما دقت کمتری هم دارند. در این شکل تصویری از داخل دوربینی شبیه به دوربین اسلحه دراگانوف میبینید در قسمت مشخص شده یک خط منحنی زیر مرکز شبکیه مشاهده میکنید که کارش تخمین فاصلست، روی خط منحنی اعدادی از یک تا ده مشخص شده و زیرش یک خط افقی کشیده شده و کنارش عدد ۱٫۷ که نشان میده این منحنی بر اساس افرادی با این قد طراحی شده رو مشاهده میکنید. دراین تصویر پای هدف روی خط صاف قرار دارد و سر هدف زیر عدد ۴ منحنی که نشان میدهد هدف در ۴۰۰ متری تیرانداز هست به طوری که اگر فرد دشمن در موقعیتی قرار بگیرد که کف پاهایش رو خط صاف باشد، قسمت سر او روی منحنی فاصله دشمن را مشخص میکند، برای روشن تر شدن موضوع به تصاویر زیر دقت کنید. دراینجا نیز فاصله تا هدف از ۳۰۰ متر کمتر است کار با دوربین های نظامی قسمت سوم: حتما بخوانید: مسلسل سنگین ام۲ برونینگ تا اینجای کار با تخمین مسافت در دو نوع دوربین نظامی آشنا شدیم، اما برفرض که چه از راه شبکیه دوربین و یا چه از راه های دیگری مثل لیزر های مسافت یاب، فاصله تا هدف را بدست اوردیم، حالا تیرانداز چه کار باید بکند، دو راه کلی وجود دارد راه اول که سریعتر هم هست اما دقت کمتری دارد استفاده از قابلیتی از شبکیه دوربین که اصطلاحا به آن bullet-drops compensator گفته می شود. ا این تصویر مربوط به دوربین pso-1 اسلحه دراگانوف هست، با منحنی سمت چپ همانطور که گفته شد فاصله تا هدف را تخمین می زنند، در مرکز شبکیه علامت هایی به شکل ^ موجود است، همانطور که می بینید مثلا اگر هدف در ۵۰۰ متری بود، برای مقابله با جاذبه زمین و افت گلوله باید ^ سوم را روی هدف قرار بدهیم در سال ۲۰۰۵ یه تکتیراتداز ارتش امریکا با اسلحه ام۲۴ یک تکتیرانداز عراقی رو از فاصله ۱۲۵۰ متری با استفاده از همین قابلیت با یک تیر مورد هدف قرار داد جالب است بدانید که برد اسلحه ام۲۴ با کالیبر ۷٫۶۲ ناتو حدود ۸۰۰ متر هست (مقدار انحراف به چپ مربوط به باد و چرخش گلوله است) رتیکل های دوربین های نظامی انواع بیشتری هستند و وظایف دیگری نیز دارند که فقط دو نوع آنها در این چندروزه بررسی شد و به همین مقدار بسنده می کنیم

دوربین pso-1 اسلحه دراگانوف

درینجا نیز فاصله تا هدف از 300 متر کمتر است

پ

درینجا نیز فاصله تا هدف از 400 متر کمتر است

تازه های خبر...
ما را در سایت تازه های خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9letka77 بازدید : 125 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1396 ساعت: 23:15